Sunday 28 February 2010

Izvini, brate, greška! A ono Metastaze!

"Izvini, brate, greška!" je rekao razbojnik sa pištoljem u ruci, kada je prišao mladiću koga je prethodno izrešetao sa 2 metka u stomak i ruku, a ukupno je ispalio 4 metka, u petak 26. februara ove godine u beogradskom naselju Medaković. Zatim je razbojnik i ubica u najavi, krenuo verovatno da ga "overi" u glavu i video da on nije taj koga treba da spuca do kraja, pa se čak i izvinio, što je naročito "srceparajuće". Ovaj nesrećni mladić se na veliku sreću oporavlja od povreda u Urgentnom centru.

Horor, sine, horor! Srbija, tebra, Srbija!

Zanimljivo je da se tim povodom oglasila i policija koja je dala savet i skrenula pažnju stanovnicima Srbije da treba da paze od koga kupuju polovna kola. Jer, ovo se desilo zbog toga što je ovaj mladić kupio kola, od onoga koga su hteli da roknu. Ma, nije valjda? Da li mi treba da radimo posao policije? Da, naravno. Mi treba da napravimo kompletan psihološki profil prodavca (kradenog) polovnog automobila, kako bi bili sigurni da je to neka poštenjačina, a ne neki prevejani dripac zbog koga sutra može crna zemlja da nas pokrije. Drugim rečima, mi treba da budemo profajleri i isledne sudije! Treba da krenemo da zvonimo od vrata do vrata, sa blokčetom i olovkom u ruci (bez naloga za pretres), i od komšiluka da prikupljamo podatke o navikama, ponašanju, itd. prodavca, da bi upotpunili statističku sliku, pre donošenja bilo kakve odluke. 'Alo panduri, vi se finansirate iz budžeta, a poreski obveznici pune taj isti budžet. A da vi radite svoj posao za promenu?!

Meni se na ovu priču prirodno nadovezuju film Branka Schmidta Metastaze koji je ovogodišnje pobednik 38. FEST-a. Ovaj film obavezno pogledajte (ukoliko već niste)!!!

















1 comment:

  1. Film nisam videla, ali ću zapamtiti preporuku.
    Vest sam pročitala u štampi, stvarno neverovatno! Svaki dalji komentar je suvišan!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails