Wednesday 7 April 2010

Epilog događaja "I to mučki prilazi od pozadi"

S leđa, ali spreda! - Velimir Ilić Case Study

Pre 2 meseca Dejan Stojadinović je pukao u glavu Velju Selju na sred Kneza i znamo da to nije bilo s leđa, nego direkt spreda. Tom prilikom Selja je izjavio sledeće:

"A smejali ste se (se), mnogi od vas, kad sam rekao da nosim oružje. Evo sad nisam poneo pištolj. I zar je greh ovakvog huligana lišiti života? Je li greh to? Kad on mene rešava mog života; on me udara (i) javno pred policijom na dva metra, i to mučki prilazi od pozadi i udara me u rez, molim vas lepo. Znači, mi moramo sami da se branimo, da se organizujemo; ("vox populi": nema policije) kao stranka, da napravimo proteste ("vox populi": kao građani)...", rekao je Ilić. Evo ga corpus delicti!



Odlukom efikasnog reformisanog nekorumpiranog i nezavisnog sudstva Dejan Stojadinović je osuđen na 2 godine zatvora.

Iako ne podržavam nasilničko ponašanje, ipak moram da primetim da je za 2 godine zatvora Dejan mogao i da ga oleši od batina, jer u ovoj zemlji silovatelji dece i ubice dobijaju manje kazne ili ostaju na slobodi. Samo su političari nedodirljivi i zaštićeniji od beloglavih supova.

Da se podsetimo, "otac" Pahomije koji je seksualno zlostavljao decu se izvukao bez minute zatvorske kazne, jer je naše sudstvo dopustilo da krivična dela zastare.

Ubica Milenka Zablaćanskog je "ugledni" bivši predsednik opštine Čajetina koji je dobro nekome "produvao rog", jer je osuđen minimalnom kaznom zatvora od godinu dana, uz zabranu upravljanja motornim vozilom u istom trajanju, da bi tek na mišiće u drugostepenoj presudi bio osuđen na tri godine zatvora. Zakonom predviđena kazna je u rasponu od jedne do osam godina zatvora.

Kada će da započne suđenje Velimiru Iliću za sve klevete, pretnje, napade (verbalne i fizičke) i podstrekivanje na nasilništvo i ubistvo?!?!?!?!

2 comments:

  1. Kada će da započne?! Bojim se da svi mi u sebi nosimo taj odgovor i znamo ga u dubini duše, samo malo je onih koji su spremni da se suprotstave "Velimirima" u ovoj našoj zemlji.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails