Wednesday 7 October 2009

Štrajk glađu uzaludnih i dokonih

Ovih dana je B92 pokrenuo kampanju koja se sastoji u tome da potencijalni pojedinci i kompanije odšetaju na website Štrajk glađu i da tamo glasaju protiv gladi. A, naravno, dobrodošli su svi koji hoće da kešnu 100 dinara bez svih poreza putem slanja SMS-a na broj 2500 (važi za sve mreže).

Interesantno je koliko je B92 licemerna televizija. Ovamo truju narod sa Velikim bratom, a onda se bacaju u neke nazovi značajne društvene angažmane. No, to je sve ionako samo privid.

I šta to uopšte znači "solidarisanje"???

Nije meni problem da jedan dan ne jedem ništa, ni pet dana da ne jedem ništa! Šta konkretno imaju od toga ljudi koji gladuju svakodnevno??? Nije problem dobrovoljno gladovati, problem je u tome kada ne znaš da li ćeš sutra imati šta da jedeš!!!

A da se zapitamo koliko nas stvarno gladuje prema statistici Svetske banke (koja je takođe diskutabilna)?! Ukoliko npr. ja kao neko ko živi u Beogradu trošim manje od 8300 dinara mesečno na hranu (a trošim manje) o čemu mi onda pričamo? I koliko nas ima koji stvarno gladujemo?

Zašto državni aparat ne preuzme brigu? Zašto ne hrane gladne u svojim skupštinskim odajama, gde se prežderavaju i prelokavaju svaki dan za sitne novce?

P. S. I nemam nameru da stavim banner na svoj blog iz milion razloga. Prvo, muka mi je od defanzive i pasivne rezignacije! Drugo, brojač glasova je neregularan, jer fakat možeš da se "pridružiš" štrajku kao pojedinac koliko puta hoćeš (bez da uneseš svoje ime i prezime) - ne registruje se IP adresa računara i nije regulisano da sa jednog kompa može samo jednom da se glasa. A, onda se udobno zavališ u fotelju i do besvesti klikćeš na opciju "Pošalji podatke". I to se zove podrška sitih gladnima??? Tako se obično broje i glasački listići, ko što B92 broji glasove tzv. štrajkača!

2 comments:

  1. Uh, dobro je... nisam jedini koji je ovako pomislio videvsi kampanju :)

    ReplyDelete
  2. @vili (the smarachu)
    Nisi, nisi, kao što vidiš. U to ime da se spremimo za kontra-štrajk?! ;-)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails