Wednesday 14 October 2009

Futura Plus Case Study I

Svima vam je poznato da iza Future Plus d.o.o. stoji Stanko Subotić – Cane.

Podaci o kapitalu govore da upisani i uplaćeni novčani kapital iznosi 12.219.252,95 EUR, dok ne-novčani iznosi 10.780.747,05 EUR.

Vlasnička struktura je takva da je 72,35% u vlasništvu tzv. kompanije Emerging Markets Investments ApS C/O, registrovane u Kopenhagenu, Danska – pretpostavka je da iza ove kompanije stoji Subotić. Podatke o ovoj kompaniji nije moguće naći na netu. Preostalih 27,65% je u vlasništvu D-TRADE d.o.o. (a koja je u 100% vlasništvu Emerging Markets Investments ApS C/O). Dakle, sve je u vlasništvu pomenute kompanije registrovane u Danskoj. To je off-shore kompanija, za koje je karakteristično da ime vlasnika ostaje u potpunoj tajnosti, a prema domicilnoj zakonskoj regulativi Danske. Oznaka "Aps" čiji je puni naziv "Anpartsselskab" znači na engleskom "Private Limited Company".

U prilog tome, Stanko Subotić ima svoj profil na sajtu LinkedIn. Takođe, ima čitav traktat o njemu na Wikipedia-ji. Cane je i na poternici Interpola. Često se pitam zašto su tako loše fotografije begunaca na sajtu Interpola, kada fakat, raspolažu sa mnogo boljim prikazima.

I svima vam je poznata priča od pre nekoliko godina unazad kako preduzeće posluje sjajno i bajno. Međutim, finansijski izveštaji govore da to nije tako.

Preduzeće ima iskazan gubitak u 2008. godini od 353.224.000 dinara. Prema ponderisanoj vrednosti evra za 2008. godinu (1 EUR = 81.9092 dinara) to je gubitak od 4.312.385 evra.

U 2007. godini iskazani gubitak je 455.814.000 dinara. Prema ponderisanom iznosu evra za 2007. godinu (1 EUR = 80.0858 dinara) gubitak iznosi 5.691.570 evra.

U 2006. godini iskazan je smešno mali iznos dobiti preduzeća od nepunih 20.000 evra.

nastaviće se...

3 comments:

  1. Cane ,Cane samo te prozivaju.ne daj se.


    jedno pitanje:negde si napisala da si dodala AdSense funkciju tvom blogu.da li ima koristi o reklama na tvom blogu_kako izvesti da budes placen za blogovanje?
    unapred zahvalan

    ReplyDelete
  2. A šta misliš o tome da ti Cane pruži neki tip o businessu? Iskusan je on. ;-)

    @AdSense tema
    Koristi može da bude, ako ti, i ko god dođe na neki od mojih blogova, klikće na reklame. Tako zarađujemo Google i ja. Za efekte zarade, suviše je rano da govorim. Mislim da nema 'leba od pisanja blogova na srpskom, ako hoćeš zaradu - nego na engleskom. I suština je u kvalitetu sadržaja postova, kao i u privlačenju traffica na blog(ove). Meni su predavanja Inbound Marketing University bila koristan izvor informacija. Postoje mogućnosti i da ti pišeš za nekoga; ali, avaj, to moraju biti autorski članci i definitivno teme koje i tebe zanimaju i u koje se razumeš i/ili spreman si da uložiš vreme i da se udubiš u proučavanje. A, lova nije velika. A, postoji i začkoljica sa plaćanjem - Pay Pal kod nas još ne funkcioniše. Za ostalo, pro-google-aj malo po nekim ključnim rečima koje tebe zanimaju.

    ReplyDelete
  3. Mislim da Cane treba da skokne do mog bloga.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails